Hegyisport mászóiskola
Tanfolyamok Alapfokú sziklamászó tanfolyam Nyári alpesi tanfolyam Téli tanfolyam Téli tanfolyam úgy igazán Télen a magashegyekben Homokkő mászás Tradicionális alpesi mászás Boulder mászás Jégmászás Alpesi Sportmászás Műfalas mászóedzések

. elöző következő

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Intenzív és élmény gazdag három illetve négynapos tanfolyamunkat teljesen kezdőknek szántuk és azoknak, akik már rendelkeznek néhány ismerettel a sziklamászás világában. Cél a sziklán való biztosítástechnika, kötélkezelés, standépítés, ereszkedés elsajátítása és a tökéletesen biztonságos előlmászás és hátulmászás kinittelt sportutakban. A 6-7 órás gyakorlati foglakozásokat esténként elméleti oktatás egészíti ki, amely elsősorban a biztosítástechnikát és a mászófelszerelést (pl. kötelet) ismerteti. A februári-márciusi kurzusok helyszíne a horvát tengerpart napos és szilárd sziklái, amelyek élvezetes mozgást garantálnak. Ezek a táborok jó hangulatú élménytúrák is egyben. A késő tavaszi és nyári tanfolyamok helyszíne áltatában Ausztria: Rax, Wachau) Az oktató kis csapattal foglalkozik (2-4 fő), ezért a kurzus nagyon intenzív. A kurzus teljesen elegendő a sportmászás biztonságos elsajátításához.

A résztvevők, ha kívánják, további 2-3 napos kiegészítő oktatást kaphatnak (amely praktikusan megoldható valamelyik hazai mászóhelyen hétvégén), amely a tradicionális mászás (pl. ékek, friendek használata) terén jelent újat. Ez után a résztvevők letehetik a MHOK hivatalos elméleti és gyakorlati vizsgáját.

A szükséges felszerelés: sportruházat és mászócipő. Ajánlott felszerelés a beülő. Minden egyéb felszerelést tudunk biztosítani. Szállás apartmanban vagy menedékházban történik. A kiutazás teleautó rendszerben.


(c) PC Connect, 2010