Hegyisport mászóiskola
Tanfolyamok Alapfokú sziklamászó tanfolyam Nyári alpesi tanfolyam Téli tanfolyam Téli tanfolyam úgy igazán Télen a magashegyekben Homokkő mászás Tradicionális alpesi mászás Boulder mászás Jégmászás Alpesi Sportmászás Műfalas mászóedzések

. elöző következő

Jégmászás

E két napos kiruccanás bevezetés a komoly alpinizmus világába. Azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek sziklamászó tapasztalatokkal, illetve azoknak, akik normál utakon már jártak magas hegyeken (Magas-Tátra, Alpok) és tovább szeretnének lépni. Ami szükséges még: kalandvágy és némi hidegtűrés! – mert a cél: meredek és megfagyott vízesések mászása. A két mászónap alatt megtanulhatóak a komoly jégmászás alapjai: a jégen való mászótechnika és a speciális téli biztosítástechnika egyaránt. A kurzus biztonságos, mivel a résztvevők kizárólag felsőbiztosítással mozognak!

A helyszínek a Magas-Tátra illetve az Osztrák Alpok. Szállás menedékházban. Utazás teleautó rendszerben. Szükséges a téli ruházat és a kemény bakancs. A mászófelszerelést ( hágóvas, jégcsákány, stb) biztosítjuk.

Ez a jéghideg élménymászás komoly alapot ad később az alpesi csúcsok világában!.


(c) PC Connect, 2010